måndag 7 december 2015

Julkalendern

Är inte helt säker på att det är så men uppfattning är att TV-julkalendrar såsom vi har i Sverige är tämligen ovanliga. Det har funnits många floppar i julkalenderns historia, Lillstrumpa och Syster Yster som hittills var en höjdare i genren. 
  Men jag vet inte den här julkalendern där barnen tycks vara en ursäkt för Erik Haag att vara allmänt störig tycker jag slår Lillstrumpa och Syster Yster med råge. 
  Som någon form av historielektion ställer jag mig återigen en aning frågande. Är det verkligen troligt att en familj skulle slänga sig in i en stuga som visserligen är tom men som man misstänker tämligen nyligen lämnad då det finns färsk mat att tillgå? Borde man inte som människa under 1300-talet varit lite orolig att stugan på något sätt var förbannad. Någonstans måste de ha funnits någon form av ifrågasättande av att man bara tog någon annans stuga på det sättet. 
  Dock är min i särklass största ifrågasättande av julkalandern den notoriska bristen på någon form av berättelse men den är så frånvarande. Man har inte ens försökt ha samma familj som reser genom historien. 
  Nej, det där med att flytta historieätarna till julkalender är jag en smula skeptisk mot... 

1 kommentar: