lördag 9 februari 2013

Veckans goda nyheter

Efter en vecka som sannerligen har kantats av ganska tråkiga och jobbiga nyheter, tänker framför allt på hatet mot kvinnor på nätet, är det dags för två upplyftande nyheter som jag har hittat i Sydsvenskan.

Den första som kom var ett direkt svar på näthatet var en sajt med titeln "anonym nätkärlek". Så oerhört enkelt men ändå så enormt viktigt. Vi behöver tillsammans hjälpa varandra att ge bort av det som bara genereras mer av ju generösare man är. Om ni vill börja, här är länken:  http://anonymnatkarlek.se/.

Den andra positiva nyheten står i dagens tidning där en fotbollsklubb, Limhamn Bunkeflostrand äntligen har gjort upp med attityden (åtminstone av vad man kan läsa sig till i tidningen) att herrarna per definition skall ha högre löner än tjejerna. Det är nog första gången jag ser den typen av tuffare argumentation mot herrarna. "Vi har respekt för att vissa inte vill spela enligt våra villkor. De hävdar att de har ett annat marknadsvärde och det har de kanske. Men nu stiger vi av karusellen. Spelarna på herrsidan har spelat ut föreningarna mot varandra och flyttat runt. Det är simpel barnpsykologi, men vi går på det i klubbarna." ( Ur Sydsvenskans C del sid. C19 lördagen den 9 februari).

Detta var två goda ljus i mörkret.

Må ni alla få en frisk vilsam och trivsam helg!
/Karin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar