lördag 9 januari 2010

Ett nytt år - en ny start

Nu är det ett nytt år och därmed en nystart. Dock har jag knappt haft tid till att hinna med att reflektera över detta då livet har bestått enbart av studier och slit med uppsats. men...

Ett nytt år är en ny chans. En ny chans att lyckas med det man vill företa sig i livet. Försöker att ha så lite krav som möjligt. Men med lite struktur och organisation hoppas jag under detta året kunna få ett arbete efter att ha avslutat lärarutbildningen som har varen en stor utmaning. Men det känns fantastiskt spännande att få komma in i den världen som skolan är. Det skall bli mycket spännande och få möta elever och följa deras utveckling framåt i livet.
Det är en viktig poäng att man kan göra skillnad.
Viktigast av allt som förälder är att få följa sina barn ytterligare ett år. Mycket spännande händer. Ett barn som börjar i skolan, ett barn som börjar mellanstadiet, ett barn fortsätter upp i andra klass och endast ett barn kvar på dagis. Hur skall saker och ting bli..
Vilka nya människor kommer man att träffa under året. Vem kommer att ha lagts till vänkretsen. Det här med att träffa människor är något alldeles fantastiskt. Tänk att få vara med den spännande resa som ett liv innebär. De människor vi har runt omkring oss är människor som på ett eller annat sätt är med i ens livsberättelse. Det innebär också var och en är med och är gäster i våra medmänniskors livsberättelser. Det är stort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar